Nádejní chemici si na budúci týždeň zmerajú sily v Bratislave

20.02.2013 Bratislava

Bratislava 20. februára (TASR) - V hlavnom meste sa na budúci týždeň stretnú už po 49. raz najlepší študenti chémie zo základných a stredných škôl na celoštátnom kole chemickej olympiády.

Od nedele (24.2.) do stredy (27.2.) sa v priestoroch Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského (UK) v Bratislave a Inštitútu pre verejnú správu zíde takmer 50 študentov z celého Slovenska, ktorí si preveria svoje teoretické a praktické vedomosti z chémie. "Študenti sa budú musieť popasovať s náročnejšími úlohami, ako boli v školských a krajských kolách," upozornil zastupujúci predseda Slovenskej komisie chemickej olympiády Martin Putal. Autori úloh aj tentoraz pripravili otázky z oblasti analytickej, anorganickej, organickej, fyzikálnej chémie a biochémie.

"Cieľom súťaže je objaviť výnimočných študentov, ktorí dosahujú vynikajúce výsledky v chémii, prehlbovať ich vedomosti, podporovať rozvoj ich talentu, ako aj prispieť pri voľbe povolania k orientácii na chemické odbory," uviedol Martin Hílek zo Slovenského inštitútu mládeže IUVENTA.

Praktická časť súťaže sa uskutoční v laboratóriách Prírodovedeckej fakulty UK a teoretická časť v Inštitúte pre verejnú správu v pondelok a v utorok. V stredu ráno si víťazi prevezmú ceny. Najlepší súťažiaci z celoštátneho kola chemickej olympiády sa zúčastnia na Medzinárodnej chemickej olympiáde v Moskve a na Grand Prix Chimique v Záhrebe.
 

Vyberte región